photo-3.png homekeuken.png


Hoe verlicht ik mijn woonkamer of keuken?

Goede kunstmatige daglicht verlichting komt het meest natuurlijk over als het van bovenaf komt, als het boven een raam geplaatst wordt of als het indirect de kamer inkomt. Voor een woonkamer is er minimaal 300 lux aan lichtopbrengst nodig, een keuken heeft minimaal 500 lux aan lichtopbrengst nodig. Volspectrum daglichtlampen van True-Light zijn ideaal om natuurlijk daglicht in uw woonkamer te brengen. De kleurwaarde evenaart het natuurlijk daglicht met een CRI van 98. Dit betekent dat de lampen 98 procent van de echte daglicht kleur evenaren.

Hoe verlicht ik mijn thuiswerkplek?
De ARBO heeft regels voor de thuiswerkplek als er wekelijks minimaal 2 uur vanuit huis achter een beeldscherm gewerkt wordt. De werkgever dient dan voor een veilige en ARBO technisch goedgekeurde werkplek te zorgen. Voor thuiswerk plekken is het uitgangspunt voor verlichting 500 lux.
Let hierbij ook op de lichtbundeling van de lamp, hoe breder de bundel, hoe prettiger dit werkt.Wist u dat in 2019 er al 4 op de 10 mensen vanuit huis werkte? Dat is de afgelopen jaren door Covid-19 natuurlijk alleen maar meer geworden. Het onafhankelijk kenniscentrum voor licht en verlichting, de NNVS, heeft een brochure met tips gemaakt: NSVV tips voor thuiswerken.pdf

Het beste licht voor je thuiswerkplek is een combinatie van natuurlijk daglicht en kunstmatig daglicht. Natuurlijk daglicht, zoals een raam, zorgt voor de basisverlichting van de ruimte. Door af en toe naar buiten te kijken, krijgen de ogen rust. Dit voorkomt oververmoeidheid van de ogen. Kunstmatig daglicht zorgt voor de juiste lichtsterkte, zodat je gedurende de dag energiek blijft. Lampen aan het plafond of pendellampen boven je bureau werken erg prettig. Probeer niet alleen je bureau te verlichten, maar neem de hele omgeving mee in het lichtplan, wij helpen u hier graag bij met een vrijblijvend lichtadvies: info@truelight.nl

Lichtopbrengst en kleurtemperatuur.
De juiste lichtopbrengst is erg belangrijk. Voor thuiswerken wordt minimaal 500 lux voorgeschreven. Om dit in een ruimte van ongeveer 9m2 te bereiken, heb je een lamp nodig die ~ 4500 lumen aan licht geeft.
Hiernaast is het net zo belangrijk om de juiste daglichtkleur te hebben. 5500 Kelvin is de ideale daglichtkleur. Hierdoor krijg je binnen dezelfde kleurtemperatuur als buiten en dat is fijn werklicht. Volspectrum daglichtlampen van True-Light zijn ideaal om de werkplek  te verlichten. De kleurwaarde evenaart het natuurlijk daglicht met een CRI/CQS van 98. Dit betekent dat de lampen 98 procent van de echte daglicht kleur evenaren.

Wilt u foto's zien van klanten die al daglichtlampen gebruiken in huis? Klik dan hier: foto's van klanten.
Wilt u meer weten over werkplekverlichting? Klik dan hier: werkplekverlichting.

Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

email info@truelight.nl
call 0522 - 47 31 61