plantengroei.png

Planten hebben licht nodig voor het proces van fotosynthese: het chemische proces waarbij planten water en koolstofdioxide omzetten in zuurstof en glucose met behulp van energie uit licht. Dit proces hebben planten bovendien nodig om überhaupt zelf te kunnen groeien. Planten kunnen niet overleven op een plek zonder licht. De ene kamerplant zal het langer uithouden dan de ander, maar als je echt een ruimte zonder ramen hebt dan zijn volspectrum daglichtlampen toch écht een voorwaarde om de plant in leven te houden.

Om tot een goede groei te komen moet een plant voldoende volspectrum daglicht krijgen. Om bloemen en vruchten op kleur te krijgen is er volspectrum daglicht met ultraviolet straling nodig. De kleur van appels bijvoorbeeld, wordt door de ultraviolet-b straling gevormd. Bij de aubergines en de sla 'lollo rosso" komen de donkere kleuren zonder de ultraviolet-b straling niet op kleur. Zonder volspectrum daglicht gaat de productkwaliteit achteruit omdat de bladeren kleiner, kleurlozer en dikker blijven. Onderzoeken hierover kunt u vinden onder: Onderzoek-en-literatuur

Licht minnende potplanten blijven onder volspectrum daglichtlampen met ultraviolet-b straling voldoende compact en laten een intensieve bloemkleur zien. Uw kweeklamp of groeilamp kunt u ook met volspectrum daglichtlampen gebruiken, zo haalt u buitenlicht naar binnen voor uw planten. In hoge intensiteit is uv straling schadelijk voor planten, dan geeft het een negatief effect op de fotosynthese. Maar de natuurlijk gedoseerde dosis ultraviolet-b straling van True-Light zorgt voor een positief effect voor uw planten.

In Nederland is de Universiteit in Wageningen constant bezig met onderzoek naar de groei van planten. Hierbij worden ook True-Light volspectrum daglichtlampen gebruikt. True-Light fosforlampen imiteren het natuurlijk daglicht, inclusief de natuurlijk gedoseerde uv-a en uv-b straling.

De volspectrum daglichtlampen van True-Light  zijn een goed alternatief wanneer uw planten binnen staan. Uw plant zal onder deze lampen een mooie, groene plant blijven die goed in bloei kan komen. In uw woonkamer doet een True-Light volspectrum daglicht spaarlamp boven uw planten wonderen, kijk voor speciaal geselecteerde armaturen: plant armaturen.


Wilt u advies?

Wij helpen u graag op weg met tips of een advies op maat. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

email info@truelight.nl
call 0522 - 47 31 61